Halloncurd, tårtfyllning med hallonHallon är goda rårörda också, men om man kokar curd på dem blir smaken och konsistensen rundad och lite förfinad. Du behöver
Gör så här:Passera hallonen genom en trådsil med hjälp av en sked eller liknande (kärnorna och fruktköttet som blir kvar kan läggas i filen eller i gröten eller användas som sylt, så släng det inte!). Om frysta hallon används tinas de först. Häll över purén i en kastrull tillsammans med socker och ägg. Vispa och värm sakta under omrörning. Låt sedan curden koka sakta tills den börjar tjockna efter några minuter. Klicka då i smöret och ta kastrullen från värmen. Låt svalna. Curden håller åtminstone några dagar i kylskåp eller ett par veckor i frys. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! HelgmenynMoussaka till helgenEn ångande moussaka är riktig helgmat, perfekt att laga åt många och lätt att göra! SmåkakorFrön som sätter smakSolrosfrön ger nötig smak åt både bröd och småkakor! Russinkakorna är ett gott exempel. GlutenfrittGlutenfria småkakor som alla gillar!
Småkakor är kakfatets absoluta storheter. Men äter man inte vetemjöl kan det låta krångligt att få till gott fika. Men just småkakor är faktiskt lättare än man tror att baka glutenfritt. Inte bara kokostoppar utan också kanelskorpor har en självklar plats till latten. Eller varför inte klassiker som glutenfria havrekakor eller knapriga chokladkakor, helt utan vetemjöl. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|